Proef extra afvaarten Driehoeksveer in de winter

Het Driehoeksveer is bij wijze van proef in de weekenden van 1 oktober tot en met 31 maart toegevoegd aan de dienstregeling. Kinderdijk moet zo ook in de winter gemakkelijk bereikbaar zijn over het water

Het Driehoeksveer voer tot nu toe alleen in de zomer ook op zaterdag en zondag naar Kinderdijk. UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk heeft sinds enkele jaren een Waterbushalte voor de deur. Inmiddels reizen jaarlijks tienduizenden toeristen vanuit steden als Rotterdam en Dordrecht over het water naar Kinderdijk.

Reizigers op de Waterbus (lijn 20) kunnen bij de halte Ridderkerk overstappen op het Driehoeksveer naar Kinderdijk. Vanuit Ridderkerk vertrekt het Driehoeksveer in het weekend ieder uur. Waterbus en het Driehoeksveer stemmen de aankomsten in Ridderkerk op elkaar af, voor een goede aansluiting voor de reizigers.

De proef met extra afvaarten in de winterperiode is een gezamenlijk initiatief van Waterbus, Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, de gemeenten Ridderkerk en Molenlanden, de Coalitie Waterdriehoek en de exploitant van het Driehoeksveer.

De gemeenten Alblasserdam en Molenlanden en de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) stimuleren het gebruik van de Waterbus. Vervoer over water speelt een belangrijke rol bij het verminderen van de verkeersdruk in Kinderdijk.

Meer informatie
Meer informatie en de actuele dienstregeling zijn te vinden op de websites van Waterbus en Werelderfgoed Kinderdijk.

Planning
  • 01 oktober 2018 / Start proef weekenddienstregeling Driehoeksveer
  • 01 maart 2019 / Einde proef weekenddienstregeling Driehoeksveer