Pendelbussen rijden toeristen naar Kinderdijk

De shuttledienst die bezoekers vanaf diverse parkeerterreinen naar de entree van het molengebied brengt, is officieel in gebruik genomen.

De eerste pendelbus reed gisteren van de parkeerplaats in het Alblasserdamse havengebied naar Kinderdijk. Wethouders Arjan Kraijo (Alblasserdam) en Arco Bikker (Molenlanden), Johan Mellegers (Stichting Werelderfgoed Kinderdijk) en Ruud van der Marel (Snelle Vliet) namen de shuttledienst officieel in gebruik.

Tijdens piekdagen rijdt minimaal vier keer per uur een shuttledienst met busjes vanaf de parkeerterreinen in het Alblasserdamse Havengebied en de Vletstraat in Nieuw-Lekkerland. Bezoekers worden daarmee kosteloos naar de ingang van het molengebied gebracht. Het parkeerterrein aan de Vletstraat wordt overigens alleen gebruikt tijdens doordeweekse dagen en wanneer er geen plek meer is in het Havengebied. In het weekend en op feestdagen is het parkeerterrein bij IHC beschikbaar.

Maatregelen
De shuttledienst is, samen met de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen in het Havengebied, één van de kortetermijnmaatregelen die de parkeerdruk in Kinderdijk moeten verlichten.
Ook moeten borden en bewegwijzering helpen het verkeer naar het molengebied beter te spreiden. Routes naar het molengebied worden daarmee duidelijker voor bezoekers, net als informatie over beschikbaarheid van parkeerplaatsen. Zowel vooraf online, als via borden op autoroutes vanaf de A15 en bewegwijzering voor auto’s, wandelaars en fietsers binnen het gebied.