Parkeeroverlast neemt af

De overlast door parkerende voertuigen of verkeersopstoppingen neemt af. Wel zijn er dit jaar fors meer boetes uitgedeeld in Kinderdijk. Dat blijkt uit een evaluatie tussen Belangenvereniging Kinderdijk, Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK), politie, boa’s en gemeente Molenlanden.

Tot nu toe zijn er dit jaar 82 boetes uitgedeeld, tegen 45 in 2017. De verhoging heeft volgens de gemeente Molenlanden deels te maken met gerichter en verscherpt toezicht van politie en boa’s in het gebied. Door de ervaringen in de afgelopen paar jaar, is steeds meer inzichtelijk op welke momenten en plaatsen het druk is en handhaving nodig is.

Ook de nieuwe uit- en instapzone voor bussen verlicht de verkeersdruk op het dorp. Nadat de passagiers zijn afgezet, kunnen bussen parkeren op een tijdelijk ingericht parkeerterrein bij transportbedrijf Jan Kees Boer aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Sinds de chauffeurs bekend zijn met de zone, is de overlast van bussen sterk verminderd.

Sinds 2017 mogen campers al niet meer in Kinderdijk parkeren. Er wordt veel gebruik gemaakt van de centrale parkeerlocaties, zoals Camperpark Alblasserdam.

Aandachtspunt blijft de toenemende parkeerdruk van personenauto’s. Omdat Kinderdijk vrij toegankelijk is, is het toegestaan om op alle openbare plaatsen parkeren. Daardoor blijven er steeds minder parkeerplekken over voor de bewoners. Met het gebiedsperspectief, dat komend voorjaar af moet zijn, wordt aan een duurzame oplossing gewerkt.

Gerelateerd project