Nieuwe website over ontwikkelingen Kinderdijk

De ontwikkelingen in en rond Werelderfgoed Kinderdijk zijn vanaf vandaag te volgen op deze website 

De website is een initiatief van de gemeenten Alblasserdam en Molenlanden en bedoeld om iedereen die woont en werkt in Kinderdijk op de hoogte te houden van alle plannen in het gebied. Die worden momenteel gebundeld in een gebiedsperspectief, een gezamenlijk toekomstbeeld van Kinderdijk en omgeving.

De website vormt het centrale informatiepunt over al deze ontwikkelingen. Ook heeft het de functie van digitaal loket, waar mensen met vragen, opmerkingen en klachten terecht kunnen. Wie automatisch op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws, kan zich  aanmelden voor de nieuwsbrief Kinderdijk in Perspectief.

Gebiedsperspectief
Het werelderfgoed Kinderdijk trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen. Daardoor komen bereikbaarheid en leefbaarheid in de knel. Alblasserdam, Molenlanden en de Provincie Zuid-Holland ontwikkelen daarom een gebiedsperspectief, dat in het voorjaar van 2019 af moet zijn. Daarbij worden ook bewoners van het dorp en andere belangrijke partners betrokken, zoals de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, Waterschap Rivierenland en natuurorganisaties. Het gebiedsperspectief moet een duidelijk en vooral gezamenlijk beeld opleveren van de toekomst van Kinderdijk en omgeving.