Nieuwe entreezone deze week in gebruik

De nieuwe entreezone op de Overwaard is vanaf deze week klaar om groepen toeristen te ontvangen.

Toeristen komen via een nieuwe voetgangersbrug aan bij de groepsentree, waar vandaan ze verder het Werelderfgoed Kinderdijk ingaan. Ook aan het herbouwde hulpgemaal, dat de naam De Fabriek draagt, en het Natuurhuis wordt momenteel de laatste hand gelegd.

Strakke planning
De planning was en is strak: zeker niet alles zal helemaal klaar zijn op het moment dat de eerste groepen er hun weg vinden. Woensdag 13 maart bezocht gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland Kinderdijk om stil te staan bij de naderende voltooiing van het werk aan de entreezone.

Bezoekerscentrum
Aan de andere kant van de Lage Boezem van de Overwaard vordert het werk aan het nieuwe bezoekerscentrum eveneens gestaag. Het Bezoekerscentrum, met daarin onder meer een souvenirshop en horeca, gaat naar verwachting op 7 september open. Direct daarna wordt de huidige souvenirshop De Molenhoek gesloopt.

De aanpassingen zijn noodzakelijk om de groeiende stroom toeristen in goede banen te leiden. Alle groepen komen straks binnen aan de Overwaard-zijde. De individuele bezoeker wandelt of fietst het Werelderfgoed binnen aan de Nederwaard-kant. De totale investering is zo’n 9 miljoen euro.

Gerelateerd project