Camperpark Kinderdijk heeft nieuwe locatie op het oog

Camperpark Kinderdijk wil een van de sportvelden op Sportpark Souburgh inrichten als nieuw camperpark. Nu is het park nog gevestigd op Haven-Zuid, maar kan daar maar tot eind volgend jaar blijven. De gemeente Alblasserdam begint dan met de ontwikkeling van het Havengebied.

Exploitant Kees van Vuren heeft daarom een verzoek ingediend bij het bestuur van de gemeenschappelijke regeling Sportpark Souburgh. Het Alblasserdamse college van B&W heeft beloofd bij een positief besluit van het bestuur de mogelijkheden te onderzoeken. Daarnaast worden op verzoek van de gemeenteraad ook andere locaties onderzocht als mogelijk nieuwe alternatieven voor het camperpark.

Kosten aanleg niet voor rekening gemeenschap
De huidige locatie van het camperpark is vanaf eind 2019 nodig voor de ontwikkeling van het Havengebied. De gemeente Alblasserdam heeft met exploitant Van Vuren afgesproken zich in te spannen een nieuwe locatie te zoeken. Uitgangspunt van het college is dat de verplaatsing van het camperpark de gemeenschap geen geld mag kosten; de kosten voor de aanleg zijn voor de exploitant.

Alblasserdam wil onderneming graag behouden
De campermarkt is een groeimarkt, ook in deze regio. Dat blijkt uit een onderzoek naar campertoerisme dat VVV Zuid-Holland Zuid vorig jaar in opdracht van de Waterdriehoek uitvoerde. Het Alblasserdamse Camperpark Kinderdijk opende begin 2016 zijn poorten en is vanaf het begin een groot succes. Alblasserdam wil deze onderneming daarom graag de mogelijkheid bieden zich definitief in het dorp te vestigen.

Camperaars komen vooral voor Werelderfgoed Kinderdijk
De camperaars, afkomstig uit diverse landen in Europa, komen vooral af op het Werelderfgoed Kinderdijk. Doordat zij hun camper in Alblasserdam kunnen parkeren en op bijvoorbeeld de fiets stappen voor een bezoek aan het molengebied, neemt de verkeers- en parkeerdruk in Kinderdijk af. De lokale economie vaart wel bij de camperaar. Uit het onderzoek van VVV Zuid-Holland Zuid komt naar voren dat zij gemiddeld € 67,- per nacht uitgeven aan boodschappen, brandstof en extra’s